woensdag 21 december 2016

De spannenste dag van de Hypnose Basisopleiding

Examen
Afgelopen zondag 18 december was het examen voor de cursisten van de de Hypnose Basisopleiding . Een half jaar lang hebben zij hier naar toe gewerkt met drie dagen in de maand live training en trainen in intervisiegroepjes. Als trainers zijn we dan toch iets meer gespannen want je hoopt natuurlijk dat iedereen slaagt!



Hypnosetrainers Bianca L'abee en Nico Jacobs


Vrijdag 16 december vanaf  09.30 arriveren de eerste cursisten op de parkeerplaats aan de Weverstraat 53. Vrolijk en enigszins zenuwachtig zoeken ze een plek in de ruimte en pakken een kop koffie of een kop thee. Een paar minuten voor tien uur is iedereen binnen en de muziek, die aanduidt dat we gaan beginnen, schalt door de ruimte. Nadat alle telefoons zijn uitgezet en de laatste cursist, die door treinverkeer laat is, snel gaat zitten wordt iedereen welkom geheten. " We hebben samen een reis gemaakt die op vandaag uitkomt, die reis stopt vandaag niet, die is pas net begonnen...." Sommigen hebben zich al opgegeven voor het vervolg, de Master Hypnose opleiding. Anderen gaan eerst met wat ze geleerd hebben aan de slag. Bijna allemaal vinden ze het idee dat wanneer je beide opleidingen hebt gedaan, en je hebt je eigen praktijk, dat je dan in aanmerking komt om de 3.0 Hypnose opleiding te gaan doen en wanneer je daarvoor slaagt je met je naam en website op de website van Hypnose Instituut Nederland wordt genoemd.  Er worden dan ook cliĆ«nten naar je  gestuurd.

Dan na de pauze is het tijd om te laten zien, voor de groep, dat je kunt hypnotiseren! En daar wordt feedback op gegeven. Wanneer je daar nu over nadenkt zou je kunnen denken" Voor de groep? Waar iedereen naar mij kijkt? dat zou ik nooit doen! dat is niets voor mij!"
En dat dachten sommigen van deze cursisten mogelijk ook.... op dag 1 van deze opleiding.  Maar nu, na vijf  maanden trainen, zijn deze mensen gegroeid,  ontwikkeld en sterker  en merkten ze dat het ze prima verging.

En dat was ook te zien. Daar zijn wij als trainers natuurlijk super trots op!

Zaterdag 17 december we doen een stukje herhaling er is tijd voor vragen en daarna gaan de cursisten aan de slag, een van de technieken is Regressie. Bij ieder groepje zit een assistent-trainer zodat er direct feedback gegeven kan worden, over wat je beter kunt weglaten, wat er beter kan  en wat er goed gaat.
Er zijn  een paar cursisten bij waar ik me zorgen over maak met betrekking tot het examen en ik bespreek dit met de assistent-trainers. Deze assistent-trainers zijn overigens ook Master-hypnotherapeuten en weten wat ze doen. We passen de strategie aan waarmee de kansen op slagen ook voor deze cursisten wordt vergroot en samen met een techniek om examenvrees om te draaien vertrouwen we erop dat de cursisten in hun brein manieren gaan vinden om te slagen.

Zondag 18 december Examen! We beginnen met de theorie. Als iedereen klaar is  en het laatste formulier wordt beoordeeld is de score hoog want het gemiddelde cijfer voor de theorie is een acht. Daar worden we vrolijk van! Dan krijgt elk groepje een examinator mee en gaan we beginnen met de praktijk. Dit mag worden gedaan met een partner uit de intervisiegroep. Wel moeten zij een echt probleem in brengen . Eerst diegene in hypnose brengen en daarna de therapietechnieken toepassen terwijl de examinator toekijkt en noteert of je de cruciale punten die nodig zijn voor verandering, toepast.
Wanneer de laatste cursust klaar is trekken de examinators zich terug voor overleg.
Tot mijn grote vreugde is iedereen geslaagd! De feedback en strategie die we een dag eerder toepastte heeft geholpen! We zijn superblij, het is zo vervelend als je cursisten moet mededelen dat ze het niet gehaald hebben. Dus wanneer het moment daar is laten we iedereen weer binnenkomen om dit heugelijke moment te delen. Een voor een worden de namen genoemd en de certificaten uitgedeeld.
De groepsfoto wordt gemaakt, allemaal blije gezichten............en dan feest.


De volgende basisopleiding Hypnose begint 20 januari 2017. wil je je hiervoor aanmelden? kijk op
Hypnose Instituut Nederland - opleidingen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten