maandag 8 februari 2016

HOE STEMMING JE EETGEDRAG BEÏNVLOEDT



Roepen die donuts in de kantine je naam? 
Lach er om en zet een glimlach op je gezicht. Als je in een goed humeur bent maak je tot 77 procent meer kans om gezonder te eten. In een reeks van experimenten van een nieuwe studie van de Universiteit van Delaware (VS), vroegen de onderzoekers aan de deelnemers om aan vrolijke, verdrietige of neutrale gedachten te denken. 

De mensen met meer positieve gedachten hebben minder vaak behoefte aan voedsel als chips, koekjes of snoep dan de mensen met negatieve of neutrale gedachten. Als je in een slecht humeur bent triggert dit de focus op de dingen die precies voor onze neus zijn en zorgen voor onmiddellijke bevrediging.

Als we in een goede stemming zijn, hebben we de neiging om een stap terug te nemen, en zien we het in een groter geheel en hebben we meer overzicht. Vanuit deze mind-set, is het makkelijker om te beslissen waar je op de langere termijn belang bij hebt, en heb je meer kans om te kiezen voor een stuk fruit dan de candy bar uit de snackautomaat. In deze lijn van logica, ontdekten de wetenschappers dat zelfs een beetje vooruit denken je snack keuze veranderd.

 In een test, na de deelnemers gevraagd te hebben te dagdromen over hun leven over 10 jaar, aten de mensen minder M & M's ten opzichte van rozijnen dan de deelnemers die gevraagd waren om te denken over hun leven in het heden. Nadenken over de toekomst is eenvoudiger dan jezelf in een goed humeur te denken . Probeer je gedachten af te laten dwalen naar de toekomst, terwijl je boodschappen doet: gedachten als; hoe ziet deze supermarkt eruit over vijf jaar? en, hoe voel ik mij straks na die welverdiende vakantie, of hoe komt je droomhuis eruit te zien?. Je gedachten hoeven dus niet doel-of-gezondheid gericht te zijn .

Simpel dagdromen over leuke dingen is al een stap in de juiste richting.(bron: Men's Health)



Geen opmerkingen:

Een reactie posten